sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Taivas maan päällä...

Viimeinen kokonainen päivä koittaa Madridin helteisillä kaduilla. Ikävä ja kaiho on jo heti aamusta. Maittavan aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Rastroa, Madridin kuuluisinta kirpputoria, joka on peräisin yli 400 vuoden takaa. Myyjillä oli tuotteita laidasta laitaan, yllätyksenä oli kuinka paljon siellä oli oikeasti vanhaa tavaraa ja edulliseen hintaan. Jos asuisi lähempänä olisi hankintoja voinut tehdä vaikka kuinka paljon. Nyt oli tyytyminen vanhaan isoon rautaiseen avaimeen ja ''vellikelloon''.

Kirpputorin jälkeen tapaslounaalle ja visiitti aivan huikeaan kauppahalliin. Tämä jos mikä oli taivas maan päällä. Ruokaa oli tarjolla laidasta laitaan samoin kuin juomiakin ja täällä oli valmista ruokaa ja tapaksia, ilman perinteisiä kalatiskejä.  Aivan mahtava paikka, miksei tälläsiä ole Suomessa!! Tänne palattiin päivän kierroksien jälkeen vielä uudelleen, niin huikea kokemus oli.

Tapastelun jälkeen oli vuorossa Santiago Bernabéun stadion eli Real Madridin kehto. Empä olisi uskonut, että ihan noin paljon olisin nauttinut tästä kierroksesta, mutta täytyy myöntää, että museo kaikkine historiikkeineen ja modernein esittelytapoineen teki suuren vaikutuksen. suosittelen lämpimästi kaikille, ikään ja rotuun katsomatta. Siellä sitä tuli istuttua samoilla vaihtopenkeillä kuin Ronaldo...

Päivän aikana käytiin myös parissa eri kirkossa ja kova oli pyrkimys mennä päivän päätteeksi myös kuninkaanlinnaan, mutta jostain syystä sinne ei enää vierailijoita otettukaan. Tämä jää siis ensi kertaan.

Loman viimeisen päivän kunniaksi hyvää ruokaa ja kunnon suklaaöverit jälkkäriksi. Sitähän sanotaan, että suklaa on naisen paras ystävä heti timanttien jälkeen, mutta kyllä se voi olla välillä myös se pahin vihollinen..

-Kati

Kuvat myöhemmin teknisten vaikeuksien vuoksi... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti