keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kokkailua ystävän kanssa

Päivistä ne joita ei ennalta suunnittele on yleensä niitä parhaita. Tai olinhan minäkin jo buukannut itselleni tänään museovisiitin, mutta niin se vaan muuttui kun aamulla Minnalta kysyin kuulumisia ja yhtäkkiä olinkin häntä jo kävellen vastassa täysissä toppavaate-pukeissani, näytin varmaan aika lailla Michelin ukolta... Mutta pukeuduttava on kun mittari näyttää -20... Kylmyys siis jatkuu...

Mirri ja Minna toisistaan ihastuksissaan.. :)

Siinä turinoinnin keskellä mietittiin mihin mentäis lounaalle kunnes sain kuningasajatuksen miksei tehdä ruokaa vaan meillä. Ja niinhän me tehtiin. Eilen tuli käytyä ison kaavan mukaan ruokakaupassa ja kaapit pursuaa hamsterin tapaan kaikkea mahdollista. Ja niimpä me sit väsättiin yhdessä wokkia ja siihen salaattia ja hyvää oli, potkua löytyy, mutta ihanasti kookoksen pehmentämänä.

KOOKOS-KANAWOKKI
(riittää isommallekin sakille)

400 g kanasuikaleita
1 suippopaprika
parsakaalin nuppuja
2 porkkanaa
1 prk ananaspaloja mehuineen
jalopenosuikaleita 
1 dl tuoretta korianteria silputtuna
1 d pähkinöitä 
1 rkl kalakastiketta
1 tlk kookosmaitoa
2 rkl tummaa sokeria
suolaa
oliiviöljyä
kuivattua chiliä 
nuudelia

Paista kanasuikaleet öljyssä, lisää kasvikset. Kääntele aineksia muutaman minuutin ajan. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Lisää kanan ja kasvisten joukkoon loput ainekset, sekoita ja anna maustua hetki. Yhdistä wokki ja nuudelit. Maistuu hyvin raikkaan fetasalaatin kera.

Mulla cashew pähkinät oli vahvasti chilillä maustettuja samoin kuin kana oli valmiiksi marinadissa joten mausteita ei juurikaan tarvinnut chilin ja korianterin lisäksi.

Ystävä ja yhdessä kokkaus lounaan merkeissä, ihan huippua!
Tuoreita maukkaita raaka-aineksia...
Valmista syötäväksi.

Aivan ihana päivä! Ystävä, jutustelu, kokkaus... Taas ne pienet jutut, jotka tekee elämästä elämisen arvoisen... Olen onnellinen ja onnekas! :)

-Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti