YRTTISET PESTOLIHAPULLAT
400 g naudanjauhelihaa
4 rkl pestoa
1 sipuli
öljyä
1 dl korppujauhoa
1 1/2 dl vettä
1 muna
yrttisilppua (persiljaa, basilikaa, korianteria)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa. Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki. Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat öljytilkassa paistinpannulla tai uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Sipuli, persilja, basilika ja korianteri silpuksi. |
Turvonneen korppujauhon sekaan muut mausteet. |
Lopuksi jauheliha ja hetkeksi maustumaan. |
Valmiit palleroiset menossa uuniin. |
Ja uunista lautaselle. |
Salaattia ja muusia lihapullien seuraksi. |
Roudasin viikonloppuna kotiseudulta vanhan lipastoni ja sitä kootessa menikin sitten ilta rattoisasti. Ei jäänyt muulle aikaa kun Mirrin ulkona käytölle. Ja taas oli naapuri kissa samaan aikaan ja myös kaksi kulkukissaa... Nää näköjään vaan lisääntyy koko ajan. Mirri ei oikein tykännyt... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti