keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ruuanlaittoa

Sataa, sataa ropisee, pitkästä aikaa. Toisaalta ihan kivakin kun on välillä vähän viileämpi keli. Mirrikin otti koko päivän erittäin rennosti sateen kunniaksi. Hää nukkui nokoset jos toisetkin, minä pesin pyykkiä ja valmistelin tulevan viikonlopun reissua kotikonnuille.

Aika rentoa meininkiä.... Ei paljoo tuntus murheet puristelevan... 
Mansikkaa ja mysliä aamupalaksi, parhautta.
Lounasta ei kotona ollut joten kävely korttelin toiselle puolen lähimpään sushibaariin. Nam.

Lounaan jälkeen ruokakauppaan ja illallistarpeiden ostoon. Kotiin saavuttua olin yli kaksi tuntia puhelimessa, ensin Piian ja sitten Nean kanssa. Olipas ihanaa kuulla molemmista. Onneksi molempien kanssa myös nähdään viikonloppuna, niin suurempi ikävä helpottaa. Se tällä hetkellä ehkä on kurjinta kun moni läheisistä on satojen kilometrien päässä eikä pysty näkemään arjessa...

PASTAA JA ARTISOKANSYDÄMIÄ
4 annosta

2 valkosipulinkynttä
2-3 kuivattua chiliä
1 dl oliiviöljyä
1 purkki artisokansydämiä
4 timjaminoksaa
1/2 nippua basilikaa
100 g kuivattuja tomaatteja öljyssä
400 g pastaa
suolaa
50 g pinjansiemeniä
50 g parmesaania

Kuori ja hienonna valkosipuli. Murenna chili. (Itse käytin tällä kertaa valmista kuivattua chiliyrttiseosta.) Laita pannulle valkosipuli, chili ja 1 rkl oliiviöljyä ja freesaa 2-3 minuuttia. Ota liedeltä ja ota oliiviöljystä 2 rkl talteen ja sekoita loput öljyt chiliseoksen joukkoon.
Valuta artisokansydämet siivilässä ja halkaise ne. Huuhtele ja kuivaa timjami ja basilika, irrota lehdet ja hienonna, kuutioi tomaatit. Keitä pasta ohjeen mukaan, kaada siivilään, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja valuta. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi pannulla ilman rasvaa.
Kuumenna pannulla loput 2 rkl oliiviöljyä, lisää artisokansydämet ja paista 4-5 minuuttia joka puolelta. Lisää joukkoon tomaatit ja pasta ja freesaa pari minuuttia. Sekoita joukkoon valkosipuliöljy ja pinjansiemenet ja mausta suolalla. Korista basilikalla, timjamilla ja vastaraastetulla parmesaanilla.

Itse lisäsin tällä kertaa vielä kanaa mukaan. Kanan mausteeksi paprikajauhetta, kuivattua basilikaa ja hunajaa.

Kesä ja syksy on mahtavaa aikaa kun saa laittaa tuoreita marjoja salaatin joukkoon, tällä kertaa makoisia vadelmia.

Illalla iski leffan katsomisvimma ja myös herkuttelun himo. Piti saada koko satsi... Limpparia, sipsiä, karkkia ja jäätelöä... Eikä suinkaan tullut pöklö olo...

Viikossa aikuiseksi... Toimiskohan tuo itelläkin.. :)

Onneksi myöhemmällä pääsi Mirrin kanssa ulos tuulettumaan ja huonoa oloa helpottamaan.

-Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti