sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Äiti saapuu kylään

Äidin tuloa Helsinkiin on venkslattu moneen kertaan ja tänään hän sit vihdoin saapuu. Vaikka koti onkin siivottu perjantaina, on sillä mamman visiitillä vaan kumma vaikutus tarttua uudestaan mopin varteen. Tarkoitus oli tehdä vain pikasiivous... No siivottiin sitten koko asunto kylppärin jynssäystä myöten eli pitäisi olla aika siistiä! Pullantuoksuinen koti ei oo, mutta sämpylöitä tein iltapalalle!



YRTTISET SÄMPYLÄT

5 dl vettä
1 pkt kuivahiivaa
1/2 dl öljyä
1 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1/2 rkl mustapippuria
2 dl neljän viljan hiutaleita
2 dl ruisjauhoja
n. 8 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
1 dl kurpitsan- ja pellavansiemeniä (yhteensä)
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 rkl kuivattua timjamia

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää pikkuhiljaa kädenlämpöiseen veteen. Lisää myös öljy ja tomaatit. Taikina saa olla pehmeää. Kohota kulhossa liinan alla noin 15-30 minuuttia. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota sämpylät vielä hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Nauti!


Tilattiin muutama viikko sitten Englannista kello kun ne olivat Stockalta loppuneet. Kello saapui muutama päivä sitten ja tänään vihdoin sekin sai oman paikkansa keittiön seinältä. Tykkään kovasti!


Päivän askareet tehty ja äitikin saatiin puolilta öin perille. Huomenna alkaakin sitten Helsinki tournee ja ihmettely kuinka kaupunki on muuttunut sitten vuoden -89 kun hän on täällä viimeksi käynyt... :)

-Kati


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti