tiistai 6. lokakuuta 2015

Suppilovahveropiiras

Suppilovahveropiiras. Mikä hyvä syy avata pullo valkoviiniä arkena.... Arjen luksusta! :)

Alkon uusi luomuvalkkari Chilestä.

SUPPILOVAHVEROPIIRAS

Pohja
100 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä
1 keltuainen
(kuivattua rakuunaa ja basilikaa)

Täyte:
1 rkl voita
suppilovahveroita
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
1 dl juustoraastetta
tuoretta persiljaa
2 dl kermaa
2 munaa

Pohjan valmistus: nypi voi, jauhot, suola ja kuivatut yrtit muromaiseksi massaksi. Lisää vesi ja keltuainen ja sekoita  taikinaksi. Painele voidellun vuuan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte: kuullota sipulisilppu voissa pannulla. Lisää suppilovahverot (mulla oli reilu litra) ja freesaa vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Sekoita sieni-sipuliseokseen kerma, munat ja juustoraaste. Kaada pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.


Erittäin hyvää oli. Suosittelen!

-Kati


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti