torstai 22. lokakuuta 2015

Miwwi menee hoitoon

Kyllähän on kehtuuttanut koko päivän, niin on ollut harmaata ja ankeaa, ei yhtään aurinkoa. Olisi pitänyt tehdä vaikka mitä koska huomenna olis aamulento Joensuuhun, mutta niimpä vain jäi yli puolet asioista tekemättä... Ehtiihän ne myöhemminkin meiningillä mentiin tämä päivä... Sen verran ''ehdin'' kuitenkin, että sain ruuan aikaiseksi kun ystäväni Nea tuli illanviettoon meille.



SIENIMUNAKASRULLA

Rulla
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
3 munaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
n. 300 g sieniä
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 rs (200 g) maustettua tuorejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
yrttimaustetta

Pinnalle
juustoraastetta

Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Kaada joukkoon kuumennettu maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti ja nosta levyltä jäähtymään. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää kastikkeeseen suola, mustapippuri, leivinjauhe ja keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele joukkoon varovasti. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille uunipannulle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa munakaslevy toiselle leivinpaperille ja irrota paperi.

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli. Kiehauta sipulisilppu ja sienet rasvassa pannulla, hauduta hetki kannen alla. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mulla oli testissä tänään savuporotuorejuusto ja toimi erinomaisesti. Mausta sienimuhennos, levitä täyte pohjalevylle ja kääri rullalle. Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuumenna rullaa 250 asteessa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.


Mirri menee tänään ekaa kertaa Helsingissä hoitoon koska hän ei lähde tällä kertaa iloiseen Itä-Suomeen mukaan. Vähän jänskättää... Mirrin kyläilee sillä välin Seballa ja Tiialla. Normaalisti siellä olis myös Mirrin koirakaveri Cafu, mutta hän on mennyt syyslomalle Heinäveden mökille mummin kanssa. Cafu on se kaiffari jolta Miwwi sai joskus kirjeenkin..... Hupaisa karvaturri.

Hirveesti tutkittavaa ja uusia tuoksuja, nenä pitää työntää joka nurkkaan...
Cafulle pelokkeeksi laitetut kuvat toimivat myös Miwwillä ja kupit tyhjenee hyvää vauhtia... :)
Ihana ''hoitotäti'' Tipsunen.

Mietin myöhemmin kuinkahan ne siellä pärjää ja siinä samassa sainkin kuvan jossa Mirri makaa Seban vieressä sängyllä ketarat ojollaan... Että ei näyttäis koti ikävä ainakaan kovin pahasti vaivaavan... Hyvä, hyvä! :)

-Kati



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti