perjantai 18. joulukuuta 2015

Väsynyt reissaaja

Hoh hoijaa mikä päivä. Tää reissu ei ole alkanut ihan niin kuin oli suunniteltu... Nyt on varmaan hyvä hetki kerrata eilisen ja tämän päivän tapahtumat kun ne on suht tuoreessa muistissa. Jos nyt aloitetaan eilisestä niin tarkoitushan oli mennä Helsingistä Lontooseen ja jatkaa sieltä pikastopilla Kuala Lumpuriin jossa piti olla tänä aamuna... No eihän se ihan niin mennyt. Saatiin checkattua itsemme jo hyvissä ajoin kotona ja kaiken piti olla ok. Kentältä emme jostain järjestelmähäiriöstä johtuen saaneet kun ensimmäisen lennon boarding passit eli pientä empimistä mitä tapahtuisi Heathrown kentällä koska aikaa on rajallisesti ja terminaaliakin pitäisi vaihtaa...

Lontoossa juoksujalkaa toiseen terminaaliin, siten jonotusta, että saataisiin liput koneeseen nousua varten ja jono oli aikamoinen.. No aika menee täpärälle ja meille sanotaankin, että jatkakaa ilman lippuja portille. Portilla ollaan sitten ärtyneitä miksi meidät on lähetetty sinne.... Meidät otetaan henkilökunnan puolelle odottamaan, että asiat selviäisivät. Vihdoin päästään koneeseen ja voidaan hengähtää. Hetkeksi. Lento sujuu Lontoosta Etelä-Eurooppaan saakka ihan hyvin, kone on mega iso, matkustajat kahdessa kerroksessa, palvelu Malesialla loistavaa, tarjoilu pelaa, penkit hyvät ja jokaisella edessään näytöt joista voi katsoa leffoja, pelata, kuunnella musaa jne. Sitten alkaa tapahtua. Yksi matkustaja lähellämme saa jonkinlaisen kohtauksen ja häntä hoidetaan parin tunnin ajan antamalla lisähappea ja jotain lääkettä. Arabian jo ylitettyämme kapteeni joutui tekemään päätöksen, että käännymme takaisin ja tämä matkustaja pääsee asianmukaiseen sairaalahoitoon. Matkaamme Dubaihin koska lentokoneellamme ei ihan mille tahansa kentälle voi laskeutua. Kahden pompun matkamme muuttui kertaheitolla kolmen pompun reitiksi. Meidän piti päästä takaisin ilmaan nopeasti, mutta näin ei käynytkään vaan olimme kentällä yli kaksi tuntia ja me tietysti istuimme koneessa. Koko tähän härdelliin ylimääräisine lentoineen ja Dubain kentällä oloineen meillä meni aikaa noin viisi tuntia. Ja kun meidän piti olla Kuala Lumpurissa tänä aamuna puoli kahdeksan ja siitä taas nopea vaihto Bangkokin koneeseen niin arvata saattaa, että mönkäänhän se meni... Oltiin Kuala Lumpurissa vasta vaille yksi päivällä ja sen jälkeen alkoikin melkoinen selvitys mistä koneesta kukin saisi tilaa omille jatkolennoilleen koska niitähän oli ympäri Aasian. Hienosti kyllä asiat hoidettiin ja meitä oltiin heti koneesta noustuamme vastassa lappujen kera.

Onneksi selvisimme vain parin tunnin odotuksella ja matka kohti Bangkokia sai alkaa. Viimeinen lento oli lyhyt vain vajaa pari tuntia. Kun alusta alkaen on sattunut ja tapahtunut niin lisää osasi jo odottaakin... Laukku ei sitten tullut perille saakka eli lisää selvityksiä. Tässä vaiheessa ei enää jaksanut kiukkuilla vaan nauraa.. Onneksi joku etiäinen oli jo kotona kun näin monen stopin kautta matka otettiin niin käsimatkatavaroissa on mukana parin päivän tarpeet ja tärkeimpinä niistä tietysti bikinit. :)

Meillä oli vakaa aikomus ottaa Bangkokin kentältä bussi Hua Hiniin, jotta näkisimme maisemia, mutta kun aikataulu muuttui niin radikaalisti niin otettiin sitten taxi takamuksen alle ja matkattiin näin viimeiset pari sataa kilometriä. Hotellilla illalla puoli yksitoista kun olisi pitänyt olla jo puolilta päivin... Yksi päivä siis vähän hukkaan, mutta ei jaksa stressata. Huone siisti, nyt pika tsiikaus lähiympäristöön ja uniukon kaa treffeille. Aika väsy on meininki meikäläisellä, kolme viimeistä vuorokautta vedetty melkein samoilla silmillä. Ensin kotona lähtiessä ei nukuttanut ja luin kirjaa koko yön pakkailun ohella ja seuraava yö meni Dubain kentällä. Pieniä torkkuja siellä täällä, mutta ei ne taida ihan riittää. :)

Kohta pötkötipöö ja huomenna loikoilua poolilla. :)

-Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti