tiistai 29. joulukuuta 2015

Viimeinen päivä Cha Amissa

Aamusta poikkeukssellisesti ostoksille. Ostohousut tai oikeastaan shortsit oli jo tukevasti jalassa ja luottokortit takataskussa kun suunnattiin FN Outlettiin. Nettisivujen mukaan siellä on vain paikallista tavaraa laidasta laitaan, mutta tienvarsi kylttien mainosten perusteella siellä olisi nyt myös meidän tuntemien brändien aletuotteita. Ja olihan siellä, mutta aika erikoisia ja sekundaa. Osa merkkibrändien tuotteista ei täyttänyt normaaleita laatuvaatimuksia, ihmettelinkin kuinka nämä ovat edes päätyneet tänne... Prosentit oli kyllä kohdillaan kun suurinosa myytiin -80%, kauppaan jäivät silti, ei osumia eikä laatulöytöjä meille.

Ei pysynyt inspiraatiot nyt mukana shoppailuissa.

Ostosmatkan ohessa huristeltiin myös extempore kurkkaamaan kuninkaallinen Maruekatayawan kesäpalatsi. ''Rakkauden ja toivon palatsi'' on kaunis, maailman pisin tiikkipuinen palatsi, noin 400 metriä pitkä, jossa on sopiva sekoitus thaimaalaisia ja länsimaalaisia vaikutteita. Palatsi on rakennettu yli tuhannen pilarin varaan. Se ehti valmistuttuaan (1923) olla käytössä vain parisen vuotta kun kuningas kuoli ja palatsi jäi hunningolle uuden kuninkaan rakennuttaessa itselleen uuden ''Kaukana huolista palatsin''. Vanhempi palatsi oli aikoinaan päästetty todella huonoon kuntoon, mutta onneksi se on nykyisin entisöity entistäkin ehommaksi. 

Ensin hieman fillarointia kunkun mailla. Värillä on niiiin väliä... :)
Ja kun shortseissa ei Thaikuissa pääse mihinkään nähtävyyksiin niin lainakaavut lanteille.
Ja myös olalle...
Vain murto-osa palatsin upeudesta. Rakennusten väleissä on pitkiä katettuja kävelysiltoja ja palatsi näyttää vain jatkuvan ja jatkuvan joka suuntaan.
Mieletöntä suunnittelutaitoa italialaiselta arkkitehdilta aikoinaan.
Rundailun jälkeen viimeisen kerran auringossa lötköilyt, viilentelyä altaassa ja meressä, nautiskelua auringonlaskusta ja mikä parasta ennen sänkyyn kampeamista pitkä ja ansaittu Thai massage. Olo on raukea ja mieli levollinen.


-Kati


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti