tiistai 3. maaliskuuta 2015

Ramenburger

Aurinko on nyt karannut johonkin tosi syvälle pilviverhojen taakse, niin on harmaata ja synkkää. Pakkasiakaan ei ole ollut edes öisin ja lumet on sulaneet vauhdilla. Tänään en viitsinyt kipeän nivusen kanssa lähteä hiihtämään joten otin alleni pyörän. Bad mistake. Oli niin sohjoista, vetistä ja jäistä, että pyöräily oli kuin sohjosurffailua.


Nettisurffailu toi eteeni maailmalla jo tunnetun suursuosikin, ramenburgerin. Erilaisen tästä hampurilaisesta tekee se, että se on tehty nuudeleista.


Ramenburger (ohje yhdelle)

1 pussi nuudeleita
vettä
1 kananmuna

jauhelihapihvi:
100 gr naudan jauhelihaa
1/2 dl silputtua sipulia
1 rkl vehnäjauhoja
mausteita maun mukaan

Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmuna ja muotoile kaksi litteää sämpylää. Ota esille kaksi pientä kulhoa. Painele nuudelit mahdollisimman tiiviisti kulhojen pohjalle. Laita päälle pala leivinpaperia ja kasaa kulhot päällekkäin. Päällimmäisen kulhon päälle kannattaa laittaa pieni paino. Laita nuudelisämpylät jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Tee sillä välin jauhelihapihvi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja paista pihvi. Ota nuudelisämpylät jääkaapista ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti molemmilta puolilta jotta nuudelit saa hieman väriä. Kokoa hampurilainen ja täytä mieleisilläsi mausteilla ja lisukkeilla. Meillä hampparin väliin meni paljon salaattia sekä paistettuja tomaatin ja paprikan viipaleita.

-Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti