sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

HerkkuÖverit

Voiko herkuille sanoa ei, ilmeisesti ei vaikka pitäisikin. Itsekuri on viimeisen kuukauden aikana ollut tipotiessään ja nyt siihen on tultava muutos. Kärsin aika ajoin vatsavaivoista eli pallomahasta, varsinkin kun vetäisee tälläiset herkkuöverit kuten tänään. En ole koskaan ollut pullukka, mutta kyllä suht hoikkakin voi olla vähän plösö... :)

Mitäs herkkuja sitä sitten tulikaan tänään syötyä... Aamiaisen jälkeen kääretorttua, puolilta päivin naisten korispelissä rahkapiirasta, iltapäivällä kavereilla jäätelöä, aika paljon kaloripommeja jo tähän mennessä. Kun ajeltiin Kulhosta kavereiden luota kotiin valittelin, että olo on aivan ähky ja on ihan turvonnut olo... No matkalla napattiin Kunkku meille kylään ja hän toi tullessaan jäätelöä... Kai sitä voi vähän maistaa... Aivan järjetöntä, ei mitään itsehillintää! Onneksi en kuvannut näitä syömisiä, voisi tulla aika paha olo... Yök!

Mutta nyt on siis tapojen muututtava ja kun helmikuussa tuli enimmäkseen lekoteltua, niin maaliskuussa alkaa tapahtua. Eli nyt rupeaa ns. laiha läski liikkumaan ja ruokavalio vaihtuu terveelliseempään suuntaan. Syömme kyllä lähes aina kotiruokaa, mutta nyt tarvitsee lisätä huomio vielä enemmän mitä ja milloin suuhunsa laittaa. Varsinkin ruokailujen välit on välillä olleet hakusessa ja huomaa, että silloin tulee helpommin naposteltua mitä sattuu. Ja mulla on kyllä paha tapa se, että jos kotona on jotain herkkua niin se vaan nappaa otteeseensa ja tarttuu käteen.. Onko järkee, vastaan itse, ei oo! Eikä todellakaan ole mikään ihme jos joskus vähän väsyttää kun ruokailut menee välillä miten sattuu ja sokeria on enemmän kropassa kuin kaupan karkkihyllyssä.. Mutta nyt siis enemmän energiaa liikuntaan ja ruokaan, tämä on lupaus. Ja herkut jää kauppaan, sokeri ei astu meille vähään aikaan sisään paitsi hedelmien muodossa. Vieraille voin kyllä herkkuja tehdä, mutta omaan suuhun ne ei nyt mene.

Päivän kolmas herkku hetki.
Oikein odotan huomista, sovittuna on jo hiihtoa heti aamuun, toivottavasti jaksaisi vetäistä vielä vaikka lenkin illalla. Nyt alkoi kunnon kohotus talkoot.

-Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti