PÄHKINÄKUORRUTETUT LIHAPULLAT
1 viipale kuivahtanutta leipää
1 dl ruokakermaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 dl tuoretta korianteria
1/2 dl tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
400 g naudanjauhelihaa
1 pkt (max 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 tl suolaa
mustapippuria
PINNALLE
1 dl pähkinärouhetta
LISUKKEEKSI
spagettia
1 prk (400 g) tomaattikastiketta
Murenna leipä kulhoon. Lisää kerma ja anna seoksen turvota hetken. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, yrtit ja kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää kaikki loput ainekset kulhoon leipäseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta isoja lihapullia, tulee noin kuusi tai seitsemän. Paista pannulla kunnes lihapullat saavat kauttaaltaan kauniin pintavärin. Pyörittele pullat pähkärouheessa tai laita rouhetta vain päälle. Laita lihapullat uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Kuumenna tomaattikastike ja sekoita spagetin joukkoon. Tarjoa lihapullat tomaatti-spagetin ja salaatin kanssa.
Tästä lähtee... |
Leipä-ruokakermamössö yrttien kera. |
Ennen uunia käyttö pannulla niin saadaan väriä pintaan. |
Ja tadaa, valmista tuli. Tänään arkiruokaa poikkeuksellisesti Coronan kera. |
Pähkinärouheella saadaan kivasti lisämakua ja rakennetta. |
Jälkkäriksi banaani-mustikka-pähkinämuruseosta. Nam. |
-Kati
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti