tiistai 2. kesäkuuta 2015

Hedelmä Hörhö

Tätä päivää olen odottanut kuin kuuta nousevaa, hevimarkkinat! Ja nyt en puhu musiikista vaan tiistaisin pidettävistä isoista hedelmä- ja vihannesmarkkinoista joihin tulee myyjiä ympäri Alanyaa ja lähikunnista. Matkaa majapaikastani tulee ehkä reilu viisi kilometriä, matka ei kuulosta pitkältä normioloissa, mutta paahteisessa säässä oli aikamoisen tukalaa. Kun lähdin liikkeelle oli taivas vielä pilvinen, mutta  pienen matkan taivallettuani taivas repesi auki ja antoi aurinkoa koko rahan edestä. Varjopaikkoja ei juuri näkynyt, mutta sitkeästi tallustin perille. Olin miettinyt reitin valmiiksi, mutta kuinka ollakaan olinkin mennyt jossain huti ja sain muutaman lisäkorttelin mentäväksi. Jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä, että olenko ollenkaan sielläpäinkään, mutta sitten alkoi tulla vastaan isoja kasseja täynnä mitä erilaisempia terveysherkkuja joten aika lähellä täytyi siis jo olla. Ja kuin munkilla taas löysin kuin löysinkin perille ja markkinahumu levisi eteeni.

Kassi olalle ja terveysshoppailemaan...
Vihreä paprika, kilohinta 1,50 liiraa eli 50 senttiä...
Mikä ihana chilivalikoima...
Lounasta ostoshurman välissä...
Sen verran oli painavat kantamukset, että takaisin tultiin taksilla.
Päivän saalis! Mahtaakohan nää riittää mulle... Överit vetäisin taas... Kaikki nämä maksoi n.5 euroa!!!! Suomessa ei saa edes mansikkalitraa tuolla hinnalla...
Terveellinen jääkaapin sisältö.
Välipalaa.

Uskomatonta miten eri hinnat täällä voikaan olla verrattuna Suomeen. Vaikka toki sen ymmärtää kun täällä sesonki on pitkä ja lähes koko ajan päällä, työvoimakustannukset pienet jne. Mutta kyllä sanon, että oma yhteiskuntamme on tehnyt yrittämisen välillä aika hankalaksi lupalappuineen ja veroineen. Muutama esimerkki markkinoiden kilohinnoista: kirsikkatomaatti 1tl= n. 0.33 senttiä, appelsiini 2tl= n. 0.60 senttiä mansikat 3tl= n. 1 euro... Että näin..

Sain kulutettua markkinareissulla monta tuntia. Mulla oli tarkoitus, että otan ihan pikkutorkut markkinoiden jälkeen terassilla ja menen sitten altaalle auringonottoon... Noh, nukuin sitten yli kaksi tuntia... Kyllä hedelmien osto voi sitten olla uuvuttavaa... :)

Päivän tarinoinnit sängystä käsin.

Tänään ei iltakävelyitä vaan ajoissa suihkuun ja nukkumaan, jos vaikka aamulla pääsis lenkille...

-Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti