sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Trendipullaa sunnuntain ratoksi

Kirjoitan tämän päivän tekstiä rennosti divaanilla loikoillen ja vieressä pikku pöydällä lasi punaviiniä. Aika luksusta sanon minä. Pojat makoilee myös olohuoneen toisella puolen silmät tarkkana seuraillen miesten alppihiihtoa. Iisii meininkii siis näin sunnuntaina.

Tänään ei olla kummempia hötkyilty. Pitkät yöunet eilisen reissun jäljiltä, rauhassa aamiasta, päivän lehdet, parit kupposet haudutettua teetä, vähän autoajelua, vierailua anoppilassa ja eikun kotiin ruuanlaittoon.

Täytyy vähän kehua itseäni, olin super tehokas tänään. Tinjamiperunoiden ollessa uunissa, tein pullataikinan, pataleipätaikinan, sienikastikkeen pihville ja varmaan jotain muutakin tuli hötkyiltyä.

Ruoka oli oikein makoisaa, mutta päivän uusi ja odotettu tuttavuus oli tähtipulla eli Nutellaa ja pullaa. Maistelijaksi oli kutsuttu hyvä ystävämme, joka on tunnettu pullahiiri! Jokainen pikku murunenkin hävisi pöydästä joten tulkitsen, että hyvää oli. Hänen suosikkinsa kotitekoisista pullista on korvapuustit, mutta nutellapulla vei kuulema voiton!

Mulle sattui pieni moka pullaa tehdessä. Ohjeessa tähtipulla on kahdeksan sakarainen, mutta nyt ei matikkapää mulla toiminut..
Tähtipulla on niin sanottua nyhtöpullaa. Eli repäistään vaan pala pullasta ja eikun syömään. Parasta tuoreen pullan kanssa on tietysti kylmä maito.

Tänään oli pikkaisen rauhallisempaa kirjoittaa kun eilen. Mukavaa Lahden reissulla oli ilman muuta, mutta kirjoittamisesta ei kyllä meinannut tulla mitään kun kanssamatkustajilla oli hitusen verran kovempi meno päällä kuin itsellä. Volat oli katossa samoin myös tunnelma. Vielä täytyy mainita, että oli huisia eilen nähdä ja vaihtaa kuulumisia ihanan entisen työkamun kanssa. Pikaisetkin näkemiset vanhojen tuttujen kanssa piristää kummasti päivää!!

Tähtipullan ja pataleivän ohjeet löytyy kivasta cebicin keittiössä blogista. Itse muokkaan pataleipäohjetta aina ruokaisampaan suuntaan, leseitä, erilaisia hiutaleita, siemeniä ja ruisjauhoa tulee laitettua vehnän joukkoon.

-Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti